Single (again) in the City

Oké, ik weet het. Ik wéét dat het zes maanden geleden is dat we elkaar voor het laatst gesproken hebben. Zoals ik toen al zei, ik had even tijd nodig om na te denken. Die tijd werd een paar weken, en toen een paar maanden, en nu zijn we hier. Ik wil dat jullie weten dat ik elke dag wel een keer aan jullie gedacht heb. Echt hoor, elke keer als er iets grappigs gebeurde, had ik de neiging om jullie direct op de hoogte te brengen, maar dat heb ik niet gedaan. Het spijt me, en ik hoop dat we de verloren tijd kunnen inhalen…

Goeie speech, niet? Ik heb ‘m gejat van iedere man waar ik ooit mee gedate heb.

Nee, even serieus: ik ben veel te lang weggeweest, maar het was niet mijn schuld! Natuurlijk wilde ik eerder terugkomen, maar finding mr. Right is al moeilijk genoeg zonder de extra moeilijkheidsfactor die een whole ass pandemie met zich meebrengt. Iedere single vrouw die hier hinder door heeft ondervonden zou een lintje moeten ontvangen. Én de mogelijkheid om twee jaar van haar leeftijd af te mogen snoepen. Fucking strijders zijn we. Daarbij kwam ook nog dat ik last van koude voeten kreeg, maar dan niet op de manier die Joost van Tinder je na drie matige dates voorschotelt. Nee, echte koude voeten. Ergens werd ik namelijk een beetje bang dat deze blog langzaam een soort selffulfilling prophecy aan het worden was. Dat ik die eeuwige vrijgezel zou blijven wiens blog het op haar 28e leuk deed, maar nu ze 40 is het toch een beetje triestig dreigt te worden, snap je?

Gelukkig duurt het nog een dikke 12 jaar voordat ik dat punt bereik, en lopen mijn notities inmiddels over van de meest grappige, romantische, mierzoete en gênante momenten van de afgelopen paar maanden. Je begrijpt dat ik ondertussen bijna uit elkaar knal van enthousiasme om al die digitale krabbels om te toveren naar nieuwe verhalen.

Afijn, al zijn de afgelopen maanden nogal traag aan ons voorbijgekropen, ik heb dus niet stilgezeten. Natuurlijk niet. Ik doe het enig op een date, het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken. In de tussentijd hebben er dan ook maar liefst twee kanshebbers de revue gepasseerd: één die bij mijn vriendinnen bekend staat als “wie?”, omdat niemand hem eigenlijk echt heeft opgeslagen, en één die net pas het pand heeft verlaten. Natuurlijk zal ik jullie er later meer over vertellen, maar voor nu begin ik dus weer helemaal opnieuw. Niet erg, maar gezellig is anders. Ik heb op dit moment geen crush, geen dates en de “geen oudere berichten” melding op mijn telefoon lijkt me iedere dag spottender aan te kijken.

Zo’n droge telefoon is natuurlijk altijd ongezellig, maar nu is het al helemaal wennen. Het duurde namelijk best wel even voordat kandidaat nummer 2 zijn vrij onverwachte laatste buiging nam. Ik raakte stiekem al een beetje gewend aan de knusheid van het samen zijn, en nu sta ik op zaterdagavond verdorie ineens weer met een wildvreemde de Mambo no. 5 te dansen. Leuk voor het plot, maar verpletterend voor je ziel. Echt hoor, als ik nog één keer in iemands oor moet schreeuwen wat voor werk ik doe en of ik hier vaker kom, ga ik gillen.

Gelukkig is er, naast de altijd fluctuerende status van mijn liefdesleven, ook veel hetzelfde gebleven. Ik dans bijvoorbeeld nog steeds met mijn enige intacte wijnglas in mijn hand op de klanken van Taylor Swift door mijn appartement, terwijl ik al mijn huishoudelijke verplichtingen ontwijk. Mijn afwas is op dit moment dan ook ongeveer 1,5 dag verwijderd van het vermogen ontwikkelen om huilend te vragen of ik er alsjeblieft even wat aandacht aan wil besteden. Wat kan ik zeggen? Some things never change.

Andere dingen worden daarentegen soms ineens weer net zoals ze waren. De wereld gaat weer open, ik ben weer single en ik weet me als vanzelf weer in minstens één blogwaardige situatie per week te wurmen. Oh lieve vriendinnen, ik kan niet wachten om al mijn avonturen weer met jullie te delen. It’s good to be back.

EDIT: Single in the City staat even on hold vanwege het niet-meer-zo-single-in-the-city-zijn. Jeej! Ik ben druk aan het bedenken wat voor draai ik de blogs ga geven, tot die tijd ben ik hier even offline! See you soon!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *