Bachelor Babbels #7

Ligt het aan mij of vliegt de tijd? Hoe zijn we alweer bij aflevering 8 van Tony’s grote zoektocht naar de liefde aangekomen? Inmiddels zijn er al 12 vrouwen naar huis en het enige dat ik in de afgelopen acht weken voor elkaar heb gekregen is een mislukte situationship en het breken van mijn halve servies tijdens de afwas. Verschil moet er wezen. Wél kwam er een paar dagen geleden ineens een knap gezicht mijn pad op wandelen. Ik was, bij gebrek aan mijn aanwezigheid op datingapps, blij verrast dat zulke mensen dus blijkbaar nog in het wild bestaan. De liefde was helaas al gauw over toen hij honderduit begon te vertellen over zijn dynamische datingleven, en hij het, nadat ik mezelf expres zo ver mogelijk van hem vandaan had geplaatst omdat de vibes er wat mij betreft niet waren, toch nog even nodig vond om midden in de nacht bij thuiskomst zijn adres naar me te sturen. Gewoon, voor de zekerheid. Ik heb één vraag aan de leden van de Nederlandse Vrijgezelle Mannen Club: hoe vinden jullie zelf dat het gaat?

Nou, goed, gelukkig gaat deze blog niet over mijn liefdesleven, maar over die van onze Toon. Wat voor verklaring heeft hij voor de exit van Maxime? Wordt er wéér gezoend en wie gaat er dit keer naar huis? We springen er gelijk in. Alle dingen die ik dacht bij aflevering 8 van De Bachelor:

  1. Je kan mij niet vertellen dat Rick niet een beetje lekker gaat op het opstoken van die arme meiden. “Iedereen mag vandaag mee op date! Behalve jij Oriana, fijne dag.” En weg is ‘ie. Draak.
  1. Heerlijk hoe iedereen 0.3 seconden geleden plaats heeft genomen en onze Bachelor gelijk het designerhemd van het lijf wordt gevraagd. Want waarom werd Maxime nu eigenlijk echt naar huis gestuurd? Ik ga het niet eens hebben over zijn dooddoener van een antwoord. “Mijn gevoel is veranderd” is echt punt 1 van het ‘hoe dump ik iemand op een manier dat ze er níks van kan vinden, maar zich nog wel een tijdje gaat afvragen waar het nu precies mis is gegaan’ handboek. Kan je he-le-maal niks mee, lieve Tony.
  1. Love is in the airrrr tijdens het solo momentje met Julia. Ik voel de kriebels gewoon van het scherm af spatten. Waarom ben ik hier iedere keer low key jaloers op? Dit begint een probleem te worden.
  1. Gelukkig, Rick heeft Oriana toch opgehaald voor haar één op één date. Had ‘ie ons toch even in het ootje genomen hè, die grapjas. Ik vind die date trouwens heel schattig. Ze zoenen expres nog niet met elkaar om de spanning er nog even in te houden. Een spanning die zelfs helemaal in mijn semi-chaotische appartement te voelen is. Ik weet het uit ervaring: dit soort momentjes wil je. Ik wel in ieder geval, maar het enige wat ik kreeg is een ongewenste nachtelijke uitnodiging van een medium aantrekkelijke gast die het veel te hoog in zijn bol heeft zitten. Fantastisch.
  1. Woehoeee, eindelijk mag Sarai mee op date en ik ben helemaal fan van de dynamiek tussen die twee. Het lijkt wel alsof zij alles een beetje lichter maakt, en leuker, en grappiger, terwijl ze zichzelf ook open kan stellen over haar verleden. That’s a keeper. Haar verhaal over haar stappenplan met haar ex komt me erg bekend voor. Ik had dat namelijk ook, en als we ons eraan hadden gehouden dan had er nu al een kleine mini-me rondgelopen. Herinner me eraan om vanavond even proosten op het feit dat dat niét is gebeurd, bedankt.
  1. Rick zou Rick niet zijn als hij de boel niet even komt opschudden tijdens de cocktailparty. Iedereen krijgt de taak om een cocktail te maken die iets over ze zegt, én het een naam te geven. Misschien is het een jeugdtrauma, maar van dit soort onverwachte opdrachten ben ik altijd al direct in de stress geschoten. Ik had die jongen waarschijnlijk gewoon een Vodka Red Bull voorgeschoteld en het een ‘nervous wreck’ genoemd. Dat vat het wel samen denk ik.
  1. Ik GIER om hoe serieus deze opdracht wordt genomen. Er zal vast een hoop conversatie uitgeknipt zijn, maar de manier waarop iedereen haar cocktail laat keuren, vraagt om een cijfer en weer vertrekt zonder gebruik te maken van hun solo momentje gooit mij overboord. Niemand heeft mij verteld dat we ineens in een aflevering van Over De Kook zijn beland? (Iemand vertel me dat je dit iconische programma nog kent waar Robert Kranenborg zijn protegés genadeloos afmaakte door een 6- te geven voor uren werk, om vervolgens zonder commentaar voor altijd door een stel klapdeuren te verdwijnen. Dat was pas kwaliteits tv, lieve mensen.)
  1. “Julia maakt me onzeker. Vindt ze me wel leuk? Heb ik wel iets leuks aan?” That’s it. Ik neem vanaf nu geen genoegen meer voor minder dan dit. Jullie mogen Tony daarvoor bedanken.
  1. Even tussendoor: het valt me op hoe stervenskoud het daar ’s avonds is. Ik weet natuurlijk niet of ik op dit punt nog steeds in het programma had gezeten, maar wat ik wel weet is dat ik álle verkeerde dingen had ingepakt. Aan jurkjes, shorts en bikini’s geen gebrek, maar een trui of 2 was geen overbodige luxe geweest. Je had mij in ieder geval kunnen herkennen aan iedere week dezelfde verdwaalde warme outfit óf een stel eigenwijze blauwe lippen. Beide niet echt de manier om de liefde van je leven te scoren denk ik.
  1. Aaah, Sara moet naar huis. Vind ik jammer. Ik bedoel, wanneer heeft zij nu kunnen laten zien wat ze in huis heeft? Niet dat de gemiddelde man zich daar tegenwoordig wat van aantrekt natuurlijk, dit is daten anno 2021 in een notendop. Ben je niet binnen 1,5 minuut geprikkeld? Voor jou zeven anderen.

In Tony’s geval dan, want na de exit van Sara zijn er nog zeven plaatjes van vrouwen over en ik moet eerlijk zeggen dat ik vanaf nu géén idee meer heb wie er de volgende keer naar huis gaat. Eigenlijk kan ik gewoon niet wachten om te zien wie er wint, maar daar moeten we nog even een paar afleveringen voor bekijken.  

Ik zie jullie vrijdag 13 augustus weer voor de volgende editie van Bachelor Babbels! Tot dan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *